2015 június 11.-én megalakult a Metronóm Zenei Egyesület.

A Metronóm Dobiskola 2007 december 1-én indult. Folyamatosan gyarapodó tanítványok között minden korosztály megtalálható, az óvodástól a felnőttekig. A sok újítást is tartalmazó tananyag a könnyű zenékre alapszik, nemcsak az unalmas technikai feladatokat tanítja meg, hanem a zeneszámokon keresztül a gyakorlati felkészítés is előtérbe kerül, és e mellett az óvodás korúak képességfejlesztésével is foglalkozik. A tanítványoknak lehetőségük van a tanórák mellett gyakorlásara is. Erre a célra kialakított teremben, az iskola biztosítja a hangszert és a technikai feltételeket.

 A tanulás mellett nagyon fontos, hogy a tanítvány (ha akarja) nagyközönség előtt is megmutathassa tudását. Erre a Metronóm Dobiskola már számos helyen tud lehetőséget biztosítani a tanulók számára.

 „Igyekszünk szórakoztatni, és egyben bemutatni és népszerűsíteni ezt a nagyszerű hangszert. A dobbemutatóink számos rendezvényen (motoros találkozón, falu,- és városi napokon, vásárokon) lenyűgözte a közönséget. Érdekes, látványos, és persze meglehetősen hangos a műsorunk, de sokan ezért szeretik. Sok helyen évről-évre visszatérő fellépők vagyunk.”

  Egy nagy lépés volt az iskola életében, hogy egyesületi szintre emelkedett.

Close Menu